Indiferent că ești de părere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei sau nu, trebuie să fii conștientă de faptul că ceea ce mânânci dimineața funcționează ca un combustibil, ceea ce-ți va conferi un plus de energie.

Când vine vorba de o îmbunătățire a funcționării creierului, atunci ar trebui să adopți o dietă echilibrată, dar și să-ți organizezi fiecare farfurie ținând cont de o regulă simplă: pe jumătate din farfurie să se regăsească fructe și legume, pe un sfert proteine, iar pe alt sfert cereale integrale.

Totodată, grăsimile sănătoase, precum avocado, uleiul de măsline, nucile și semințele ar trebui să se regăsească în alimentația ta.

Ce alimente ar fi bine să incluzi în dieta ta pentru a-ți îmbunătăți funcționarea creierului, află mai jos:

Afine - conțin flavonoide și sunt asociate cu reducerea declinului cognitiv.

Pește gras - bogat în acizi grași Omega-3, acesta îmbunătățește puterea de concentrare.

Ouă - sunt o sursă bogată de colină, care este asociată cu îmbunătățirea sănătății creierului.

Nuci - conțin proteine, iar migdalele, în special, sunt o sursă excelentă de acizi grași Omega-3, care asigură funcționarea optimă a organismului.

Pe lângă îmbunătățirea puterii de concentrare, aceste alimente conțin calorii, proteine și nutrienți care te vor ajuta să fii în formă pe tot parcursul zilei.

Totodată, dieta mediteraneeană este recomandată persoanelor care își doresc să-și îmbunătățească funcționarea creierului, căci legumele cu frunze verzi, peștele, cerealele integrale, precum și iaurtul sunt asociate cu reducerea declinului cognitiv și cu îmbunătățirea sănătății.

Descoperă două rețete pe care le poți încerca la micul dejun, mai jos:

Ouă cu legume și somon

Acest preparat este gata numaidecât și conține numeroși nutrienți benefici pentru sănătate.

Ingrediente necesare:

  • patru cartofi noi
  • sare și piper, după gust
  • două linguri de ulei de măsline
  • doi ardei grași
  • o ceapă roșie
  • un file de somon, tăiat felii
  • patru ouă
  • câteva fire de ceapă verde

Mod de preparare:

Curăță cartofii și taie-i în cuburi mici, după care condimentează cu sare și piper și fierbe-i în apă pentru 12-15 minute.

Într-o tigaie întinsă încinge o lingură de ulei de măsline, după care adaugă ardeii grași tăiați felii, ceapa și condimentează cu sare și piper. Lasă la gătit pentru câteva minute, după care transferă totul într-un bol.

Încălzește încă o lingură de ulei de măsline în aceeași tigaie, iar apoi condimentează somonul cu sare și piper și lasă-l la gătit până când capătă o culoare aurie. Transferă-l într-o farfurie.

Călește un pic cartofii tăiați cubulețe până capătă o culoare aurie, iar apoi prăjește și ouăle. Poți să alegi să le faci mai moi sau mai tari, în funcție de preferință, iar apoi condimentează cu sare și piper.

Într-o farfurie pune somonul alături de cartofi și legume, iar deoparte lasă ouăle. Condimentează totul cu ceap verde tocată mărunt.

Bulgur cu legume și ou ochi

Atunci când ai chef de gătit ceva rapid, încearcă această rețetă.

Ai nevoie de:

  • 100 grame de bulgur sau quinoa ori orez
  • o lingură de ulei de măsline
  • un cățel de usturoi
  • 100 grame de spanac
  • sare și piper
  • o roșie medie
  • un avocado
  • un ou

Mod de preparare:

Fierbe cerealele în apă cu sare, iar între timp ocupă-te de spanac.

Înttr-o tigaie întinsă, încălzește puțin ulei, după care adaugă cățelul de usturoi zdrobit, dar și spanac, sare și piper.

Amestecă bine, pentru 1-2 minute, după care adaugă cerealele integrale, roșiile și avocado tocate cubulețe.

Poftă bună!

Credit foto: Shutterstock