Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că prețul gigacaloriei nu va crește în această iarnă, însă a declarat că dacă va apărea o diferenţă faţă de iarna trecută, aceasta va fi suportată de Primărie.

„În momentul ăsta, octombrie, din 860 de lei gigacaloria, bucureştenii plătesc 350, primăria 510, preţul total, cei 860 acum, o să fie stabilit de ANRE. Bucureştenii să nu se aştepte la creşteri în ceea ce priveşte partea pe care o plătesc ei. Dacă va apărea o diferenţă, o va suporta Primăria”, spus Nicușor Dan, miercuri, 12 octombrie, după ce a verificat stadiul lucrărilor în Prelungirea Ghencea, scrie Agerpres.

Totodată, acesta a explicat că Termoenergetica a lucrat în mai multe zone din București la sistemul de termoficare. „În ceea ce priveşte cele patru şantiere pe care le-a avut municipalitatea anul acesta, în Ferentari suntem la 9 kilometri, în lucrarea care este Mihalache, Victoriei, Amzei suntem la 1,5 kilometri, în zona Orăşelului Copiilor, Olteniţei suntem la 2 kilometri şi în zona Pantelimon la 2 kilometri şi în afară de asta sunt lucrări pe care Termoenergetica le-a făcut pe diferite lungimi, 20, 100, 150 de metri, şi care însumeză undeva spre 10 kilometri”, a spus Nicuşor Dan.

Totuși, chiar dacă gigacaloria nu va mai crește, factura la încălzire va fi de aproximativ două ori mai mare decât iarna trecută pentru bucureșteni, și asta deoarece prețul gigacaloriei a crescut de la 1 aprilie, de la 143 de lei, la 330 lei fără TVA, adică 350 lei cu TVA inclus.

Cât vor plăti bucureștenii pentru căldură.

Potrivit unui calcul efectuat de Hotnews, bucureștenii vor fi nevoiți să scoată din buzunare, în funcție de locuințe, următoarele sume:

- apoximativ 350 de lei, pentru o garsonieră - consum de 1 gigacalorie
- aproximativ 700 de lei, pentru două camere, aproximativ 2 gigacalorii
- aproximativ 1000 de lei lunar, pentru trei camere, consum 3 gigacalorii

Credit foto: Capital