Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că miercuri a intrat în circuitul de avizare interministerială actul normativ care va reglementa programul Rabla pentru becuri, care prevede sprijin financiar pentru schimbarea becurilor clasice cu unele LED. Astfel, potrivit acestuia, acest program ar putea fi lansat chiar de săptămâna viitoare dacă toate formalităţile sunt încheiate.

”Este greu să estimăm care va fi interesul pentru acest program. (...) Plăţile le vom face mai mult ca sigur anul viitor, majoritatea, pentru că în două luni de zile nu avem cum să consumăm toţi banii. Este un buget cu care pornim şi vedem cum reacţionează piaţa la această ofertă de sprijin. Astăzi a plecat din Minister bugetul AFM pe circuit de avizare interministerială, săptămâna viitoare, dacă suntem gata cu bugetul, putem lansa programul. Ghidul este în consultare publică”, a anunţat ministrul Mediului, la Digi 24, miercuri seară.

Bugetul se ridică la 400 de milioane de lei

El consideră că bugetul de 400 de milioane de lei alocat acestui program este unul ”acoperitor”.

Programul prevede că persoanele care vor să schimbe becurile clasice cu becuri led o pot face în aceleaşi condiţii de înscriere ca şi pentru programul Rabla pentru electrocasnice.

Credit foto: Shutterstock