Sarea de mare este o sursă bogată de minerale, precum calciu, magneziu, potasiu și sodiu, nutrienți care joacă un rol important în ceea ce privește menținerea sănătății, dar și a pielii.

Potrivit specialiștilor, atunci când nivelul de minerale este scăzut în organism, te poți confrunta cu o piele uscată, iritații. Sarea de mare, însă, poate acționa ca un exfoliant, are proprietăți antimicrobiene, dar ajută și la reducerea inflamațiilor, potrivit dermatologului Noelle S. Sherber.

Care sunt efectele pe care le poate avea aplicarea unei cantități mici de sare pe față, află mai jos:

Curăță pielea în profunzime

Sarea este recunoscută pentru proprietățile antimicrobiene. De asemenea, aceasta ajută la curățarea în profunzime a pielii, absorbind murdăria, toxinele și deschide porii. Conținutul bogat de minerale contribuie, de asemenea, la restabilirea barierei de protecție a pielii și ajută la hidratare.

Hidratează în profunzime pielea

Potrivit specialiștilor în frumusețe, sarea n-ar trebui să fie aplicată direct pe piele, ci este important să o folosești în compoziție cu alt ingredient ori să optezi pentru alte produse pe bază de sare. Din acest motiv, îți recomandăm să o combini cu ulei de măsline.

Exfoliază pielea

Zahărul este recunoscut pentru proprietățile exfoliante, însă și sarea are proprietăți excelente în acest sens. Amestecată cu ulei de măsline sau cu ulei de cocos, aceasta poate fi folosită pentru a-ți masa pielea, eliminând celulele moarte.

Cum îți prepari propriul scrub:

Pentru a-ți pregăti un scrub acasă la tine alege să combini două linguri de sare de mare, preferabil fină, cu patru linguri de miere. Amestecă bine, după care aplică pe corp masând ușor. O poți folosi și pe față, evitând, însă, zona ochilor, după care așteaptă să acționeze 10 minute. Clătește cu apă caldă, masând ușor, iar apoi aplică o cremă hidratantă.

Totodată, pentru a scăpa de pungile de sub ochi alege să combini niște sare cu apă. Îmbibă două dischete în acest amestecă, după care aplică-le pe ochi. Așteaptă să acționeze 10-15 minute, iar aspectul de ochi obosiți va dispărea.

În plus, pentru a te bucura de o piele catifelată poți alege să faci baie cu sare. Folosește, însă, sare grunjoasă, iar la final, pielea ta va fi fermă și fină.

Credit foto: Shutterstock