Shakira, celebra cântăreață în vârstă de 45 de ani, a rupt tăcerea despre acuzațiile pe care i le-au adus autoritățile din Spania, care susțin că aceasta nu și-a plătit impozite în valoare de 14,5 milioane de euro.

În vara anului 2022, artista în vârstă de 45 de ani a uimit o lume întreagă după ce a anunțat despărțirea de Gerard Pique, fotbalistul alături de care are doi copii - Milan, de nouă ani și Sasha de opt ani. În același timp, necazurile se țineau scai de ea, întrucât autoritățile spaniole au dat-o în judecată pentru a-și recupera banii pe care cântăreața ar fi evitat să-i plătească.

Astfel, în primul interviu acordat după separarea de Pique, cel care i-a fost alături 12 ani, artista a vorbit despre acuzațiile aduse de autoritățile spaniole, spunând că sunt false.

"Trebuie să lupt pentru ceea ce cred, pentru că sunt acuzații false", a declarat cântăreața pentru revista Elle într-un interviu publicat miercuri online în Statele Unite și care urmează să apară în ediția tipărită din octombrie: "Nu le datorez nimic".

Aceste declarații ale cântăreței vin la câteva luni după ce artista a respins o înțelegere cu procurorul pentru a soluționa cazul, întrucât ea susține că autoritățile au venit după ea doar când au aflat că se întâlnește cu fotbalistul Gerard Pique de la FC Barcelona, care este spaniol.

"În timp ce eu și Gerard ne întâlneam, eu eram într-un turneu mondial. Am petrecut mai mult de 240 de zile în afara Spaniei, așa că nu aveam cum să mă calific ca rezidentă", a spus ea.

Shakira, primele declarații după separarea de Pique

În ceea ce privește separarea de tatăl copiilor ei, artista spune că a investit tot ce a putut în această relație și este mult prea devreme pentru a oferi detalii despre acest subiect.

”A vrut să joace fotbal și să câștige titluri și a trebuit să îl susțin. Unul dintre noi a trebuit să facă un sacrificiu. Și am făcut-o. Mi-am pus cariera pe locul doi și am venit în Spania să-l susțin să poată juca fotbal și să câștige titluri. Datorită acestui fapt, copiii mei au putut să aibă o mamă prezentă”, a adăugat columbianca, în cadrul interviului pentru Elle, ediția spaniolă.

Shakira și Pique, care au doi copii împreună, au anunțat că se despart în luna iunie a acestui an. 

"Regretăm să confirmăm că ne despărțim. Pentru bunăstarea copiilor noștri, care sunt prioritatea noastră principală, cerem respectarea vieții private. Vă mulțumim pentru înțelegere", este scris în comunicatul remis presei de Agenţia de PR a celebrei cântăreţe, cu acordul lui Pique.

Pique (35 de ani) și Shakira (45 de ani) s-au întâlnit cu puțin timp înainte de Cupa Mondială din Africa de Sud din 2010, în care Spania a câştigat titlul de campioană, iar de atunci au format un cuplu.