Toamna este perioada din an în care părul are tendința să cadă mai mult decât de obicei, motiv pentru care venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi care te vor ajuta să-l îngrijești așa cum trebuie.

Părul are de suferit odată cu schimbările bruște de temperatură care au loc toamna. În timpul acestui sezon umiditatea crește, așa că părul devine mai fragil și are tendința să se electrizeze.

Ce poți face pentru a-ți îngriji părul mai eficient în sezonul de toamnă, află mai jos:

Evită să folosești aparatele de coafat

Pentru a evita să-ți deteriorezi părul, cel mai bine ar fi ca în această perioadă să stai departe de aparatele de coafat, precum ondulatoare, plăci de îndreptat părul, uscătoare de păr. Lasă-ți părul să se usuce natural, deoarece aparatele de coafat afectează structura părului. De asemenea, folosește un prosop din microfibră pentru a elimina excesul de apă.

Folosește o perie potrivită pentru părul tău

Să-ți perii părul este esențial, evident, însă ai grijă să folosești o perie potrivită. Alege piaptănul cu dinți rari dacă ai părul creț sau o perie din păr natural pentru părul drept.

Masează-ți scalpul

Ori de câte ori îți speli părul, rezervă-ți câteva minute pentru a-ți masa scalpul. Acest ritual te va ajuta să activezi circulația sângelui, care este esențială în sezonul de toamnă, când scapul devine uscat. De asemenea, o circulație bună ajută nutrienții să ajungă mai repede la rădăcină.

Folosește un balsam

Balsamul sau masca hidratantă n-ar trebui să lipsească din ritualul tău de îngrijire. Aplică un astfel de produs ori de câte ori îți speli părul, întrucât îl va hidrata în profunzime. Alege, însă, produsul potrivit tipului tău de păr, pentru ca rezultatele să fie vizibile rapid și alege să le schimbi din când în când, căci părul are tendința să se obișnuiască, astfel că efectele nu se vor mai vedea

 Îmbunătățește-ți dieta

Pe lângă trucurile de mai sus, un păr sănătos și strălucitor este rezultatul unei diete sănătoase. Din acest motiv, proteinele, fierul și magneziul n-ar trebui să lipsească din dieta ta. Astfel, îți recomandăm să incluzi în dietă ouă, broccoli, papaya, avocado, nuci, pește și chiar carne slabă, de pui ori curcan. Totodată, nu uita să bei cel puțin doi litri de apă pe zi.

Credit foto: Shutterstock