Christophe Galtier, antrenorul echipei PSG, a răbufnit în timpul unei conferinţe de presă, cu două zile înaintea derbiului cu Olympique Marseille, în condiţiile în care vestiarul echipei este zguduit de probleme extrasportive care ştirbesc blazonul parizian, informează site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

Întrebat despre afacerea Mbappe, acesta a stat câteva secunde pe gânduri, după care nu s-a mai putut abține.

„Ce vreau să vă spun este că nu vorbiţi niciodată cu mine de fotbal. Sunt mândru să fiu antrenorul lui PSG, să vorbim de ceea ce se întâmplă pe teren. Nu, în cele 15 minute ale unei conferinţe de presă, trebuie să vorbim despre fotbal un minut şi jumătate. Apoi, orice v-aş spune despre vestiarul meu, nu mă veţi crede.

Scrieţi opusul a ceea ce vă spun. Când vă explic că lucrurile merg bine, că băieţii sunt serioşi, uniţi, asta nu interesează pe nimeni. Am multe defecte, dar sunt sincer. Deci, când va spun că totul merge bine, este adevărat. Simt că lumea nu mă crede. Totul merge bine în vestiar. Deci da, nu ne sărutăm în fiecare zi, dar merge mai bine decât în alte părţi şi mai ales mai bine decât se spune. Să vorbim despre fotbal!” , a declarat Christophe Galtier, potrivit Agerpres.

Iar șirul declarațiilor nu s-a oprit aici, întrucât atunci când un ziarist a menționat dosarul Mbappe, acesta a reacționat din nou: „Nu contaţi pe mine să comentez afacerea Mbappe, nu voi spune nimic. Să vorbim despre Clasico. Suntem ceva mai puţin sclipitori în acest moment, ei au un început de sezon foarte bun. Sa vorbim despre asta. Să vorbim despre meci, despre stilul de joc. (...) Hai, vă dau câteva indicii. Vom schimba organizarea de joc? Vom trece la un sistem cu trei mijlocaşi? Trecem la 4-4-2?

Dacă este o presiune suplimentară? Este enervant. Pentru mine, presiunea nu înseamnă să nu vorbim despre fotbal. Pasiunea mea este fotbalul. Nu am nicio presiune. Sunt atent mai ales cum poate asta să-mi afecteze grupul, jucătorii, atmosfera. Şi odată ce vad că asta nu-mi deranjează grupul, sunt liniştit”, a mai spus el, potrivit sursei citate. 

PSG speră să pună capăt seriei de trei meciuri fără victorie în derbiul cu Marseille de pe Parc des Princes. Parizienii sunt lideri în Ligue 1, cu 26 de puncte după 10 etape, trei puncte mai mult decât adversarii lor de duminică, aflaţi pe poziţia a 3-a.

Credit foto: Captură Facebook