Dacă vrei să-ți purifici sângele ori organele interne, atunci este important să adopți un stil de viață sănătos.

O modalitate simplă prin care îți poți detoxifia sângele și organele interne poate fi alimentația, întrucât există numeroase băuturi pe care le poți prepara acasă la tine și pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Sângele are un rol deosebit de important în organism, deoarece transportă oxigen și substanțe nutritive către celule, pentru ca acestea să-și îndeplinească funcțiile.

Totodată, este important să știi că acumularea toxinelor în sânge te poate face vulnerabil în fața îmbolnăvirii. Stresul, sedentarismul, deshidratarea și o dietă dezechilibrată sunt doar câțiva dintre factorii care contribuie la acumularea toxinelor în organism.

Care sunt plantele și condimentele care contribuie la purificarea sângelui și a organelor interne, află mai jos:

Usturoi

Usturoiul nu lipsește din bucătăria nimănui, acesta fiind folosit pentru a condimenta preparatele. Studiile de specialitate au arătat, însă, că acesta conține alicină și alți nutrienți, motiv pentru care sporește detoxifierea organismului și contribuie la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Consumat frecvent, usturoiul protejează arterele, în special aorta, arterele coronare și cerebrale și, în plus, contribuie la normalizarea tensiunii arteriale.

Turmeric

Deși este folosit din cele mai vechi timpuri pentru condimentarea preparatelor, turmericul are și proprietăți medicinale. Mai exact, acesta previne deteriorarea celulară și are efecte antiinflamatorii, ameliorând bolile inflamatorii cronice.

Busuioc

Nu este niciun secret că busiocul este cunoscut pentru aroma extraordinară, dar acesta ajută la eliminarea toxinelor din din sânge și din organism. Are proprietăți diuretice, motiv pentru care este recomandat a fi consumat sub formă de ceai.

Coriandru

Potrivit studiilor de specialitate, corinadrul este un condiment ce poate purifica sângele. Acesta ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sistemului digestiv și are efecte diuretice. Este indicat să-l consumi sub formă de ceai, dar și să-l folosești pentru a condimenta preparatele.

Rucola

Rucola poate fi utilizată pentru a-ți prepara salate ori alte preparate delicioase, dar și ceai, deoarece are efecte diuretice, contribuind la eliminarea retenției de apă, ceea ce poate ajuta și la detoxifierea sângelui.

Credit foto: Shutterstock